Handschoenen, maskers, overalls & reiniging

Belangrijk bij schade herstel werk: het goed beschermen van uw lichaam, hoofd, oren en handen. Voor u het weet, loopt u zelf ‘schade’ op die eigenlijk makkelijk te voorkomen is door u goed aan te kleden. Deze “persoonlijke beschermingsmiddelen” (PBM) bestaan echter uit allerlei soorten. Het hangt er namelijk vanaf wat voor werk u doet en met welke stoffen of chemicaliën u werkt. De PBM artikelen van Edzo zijn kwalitatieve A-merken. De pasvorm zit als gegoten.

Handschoenen

Werkhandschoenen zijn handig (en soms zelf verplicht) bij verschillende werkzaamheden. Wij verkopen drie soorten werkhandschoen: nitrile handschoenen, montage handschoenen en Amerikaantjes.

Nitrile handschoenen

Nitrile handschoenen gebruikt u als u met chemicaliën werkt en/of enkel schone handen wilt houden. Er zijn blauwe en groene nitrile handschoenen. Groene nitrile handschoenen zijn dik, chemisch bestendig en en langer te gebruiken. Blauwe nitrile handschoenen zijn dun, sterk en gaan moeilijk stuk en/of scheuren nauwelijks. De handschoen kan meer dan 500% uitrekken en neemt vervolgens weer de vorm aan van de hand. Bovendien bieden de nitrile handschoenen een goede bescherming tegen bijtende chemicaliën. Nitrile is poedervrij, 100% synthetisch en allergievrij, omdat het geen latex bevat waar 80% van alle mensen allergisch voor is. De nitrile handschoen wordt in de autobranche gebruikt bij spuitwerkzaamheden. Daarnaast gebruiken ook vakmensen in de zorg, slagerijen en in de schoonmaak deze handige handschoen. Verkrijgbaar bij Edzo in de maten L en XL.

Montage werkhandschoenen

Montage werkhandschoenen zijn PBM handschoenen waarbij u gevoel houdt in uw handen. Heel handig als u uw handen wilt beschermen maar toch moet voelen wat u doet, bv bij kleine onderdelen of precies werk. Zowel schilders, magazijnmedewerkers als automonteurs en plaatwerkers in de autoschadeherstel branche kunnen deze handschoenen goed gebruiken.

Amerikaantje

Het Amerikaantje is waarschijnlijk de meest bekende handschoen. Het is een (split)leren werkhandschoen met dun leer op de handpalm en vingertoppen en katoen op de rug met blauwe rode strepen. Deze handschoen die ook veel door particulieren wordt gebruikt is ideaal voor buitenwerk. Wij leveren het Amerikaantje maar in 1 maat.

Maskers

Bij Edzo verkopen wij spuitmaskers (halfgelaatsmaskers) en stofmaskers.

Spuitmaskers

Een halfgelaatsmasker is een masker dat de neus, mond en kin bedekt. Het masker heeft een "afhankelijke ademhalingsbescherming". Dat betekent dat de kracht van de longen nodig is om de verontreinigde lucht, via een filter dat die lucht zuivert, uit de omgeving op te nemen. Deze maskers zijn maximaal, bij goed gebruik, en met vervangen van de koolstoffilters 25 tot 30 uur te gebruiken. Daarna moeten ze compleet vervangen worden. Er zijn losse filters verkrijgbaar die u in het masker kunt vervangen. Dit halfgelaatsmasker is een masker dat u goed kunt gebruiken bij spuiten van verf voor bescherming tegen fijnstof en neveldamp.

Stofmaskers

Een stofmasker is een masker dat alleen de mond en de neus bedekt. De ingebouwde filter beschermt de longen tegen het inademen van schadelijke, niet giftige stofdeeltjes. Stofmaskers gebruikt u voornamelijk bij schuren.

Spuitoveralls

De spuitoveralls van Edzo hebben een ritssluiting met capuchon en zijn voorzien van 2 grijze strepen en een broekzak. De overalls sluiten goed aan, de polsband is voorzien van elastiek en de capuchon van een koord sluiting. De overall draagt prettig en is van goede kwaliteit. De spuitoveralls zijn antistatisch en van nylon, verkrijgbaar per stuk in maten 50 t/m 64. Ze gaan 4 weken tot 6 maanden mee, afhankelijk van de intensiteit van het gebruik.

Pagina:
  1. 1
  2. 2