Gereedschap

De gereedschappen bij Edzo bestaan uit afbreekmessen, plamuurmessen, kwasten en schuurmachines.

Plamuurmessen

Hollandse plamuurmessen zin ook wel bekend als Duitse plamuurmessen. Deze messen hebben een rechte kant. De Engeslse plamuurmessen zijn schuin en zijn officieel bedoeld om links mee te werken. We hebben ook een groot plamuurmes van 35 cm in ons assormtiment. Dit brede plamuurmes is bedoeld om kleine gaten in een groot oppervlak te vullen. Daarna kan met een klein Hollands of Engels plamuurmes alles afgewerkt worden.

Afbreekmessen

Onze afbreekmessen 100000 en 100001 zijn messen voor de doe-het-zelver of de hobbyist. Het is een veel gebruikt mes dat iedereen weleens gezien heeft. Het nadeel van dit mes is dat bij veel kracht het mes kan afbreken door het plastic omhulsel waardoor een wond aan de hand kan ontstaan. U kunt wel uw handen beschermen door een goede kwaliteit handschoenen hierbij aan te trekken.

De overige afbreekmessen hebben een stalen omhulsel en staan ook wel bekend als veiligheidsmessen. Dit stalen omhulsel is zo sterk dat je er ook kracht mee kunt zetten. Deze afbreekmessen zijn onmisbaar voor iedereen die (dagelijks) werkt de autoschadeherstel branche, voor bv. kitten weg snijden.

Kwasten

Bij Edzo hebben we verschillende kwasten in ons assortiment. Allen kunnen voor iets andere werkzaamheden gebruikt worden. De Lyon kwasten gebruikt u bijvoorbeeld om de binnenkant van een auto te schilderen of om een randje t e schilderen. De Lyon kwast is niet goed geschikt voor het bij tippen van verf.
De grote kwasten kunnen natuurlijk gebruikt worden om mee te schilderen, maar ook bijvoorbeeld om een spuit mee schoon te maken.

Boren

De HSS boren zijn van een zwaarder metaal gemaakt, waardoor ze een betere kwaliteit hebben.
De puntlasboor is een prima boor, maar gebruik hem voor 1 auto. Begint u aan een nieuwe auto, neem dan ook een nieuwe puntlasboor.

Zagen

Onze zagen zijn bij uitstek geschikt voor spatborden door te zagen.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5